Regatta Park upgrade

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link




Council and the community’s vision for a high-quality recreational destination at the

Nepean River is one step closer with the delivery of the final design for $24 million Regatta Park upgrade.

The final design captures the ideas of the community and brings to life a shared vision for Regatta Park as a vibrant space that celebrates, activates, and enhances the Nepean River.

The community’s request to improve access from Regatta Park to the Nepean River has been met with a key feature of the design a new accessible pathway that leads down to the river foreshore.

The pathway connects to new bench seats and several over-water viewing platforms to allow residents and visitors to experience the on-water action, explore the foreshore and enjoy the natural beauty of the Nepean River.

The design also activates the space for a variety of uses with key features including:

  • large open areas,
  • shade structures,
  • a riverside play space with waterplay activities
  • outdoor gym equipment
  • kiosk with outdoor dining
  • a fully fenced inclusive adventure play space,
  • junior cricket oval,
  • plenty of seating
  • functional car park, and
  • BBQ and picnic areas throughout.

An additional 400 trees are set to be planted throughout the precinct to increase Penrith’s green grid, provide natural shade as well as create a shaded link from Penrith’s City Centre to the Nepean River.

Importantly, the design allows for further enhancement including the adaptive reuse of the Old Police Cottage. Council is working to restore this heritage building and bring it to life with a café and restaurant that offers magnificent views of the Nepean River.

The Regatta Park transformation is being jointly funded with $9 million contributed by Penrith City Council and $15 million from the Australian and NSW governments through the Western Sydney City Deal’s Western Parkland City Liveability Program.

Find out more at: penrith.city/regattapark






Council and the community’s vision for a high-quality recreational destination at the

Nepean River is one step closer with the delivery of the final design for $24 million Regatta Park upgrade.

The final design captures the ideas of the community and brings to life a shared vision for Regatta Park as a vibrant space that celebrates, activates, and enhances the Nepean River.

The community’s request to improve access from Regatta Park to the Nepean River has been met with a key feature of the design a new accessible pathway that leads down to the river foreshore.

The pathway connects to new bench seats and several over-water viewing platforms to allow residents and visitors to experience the on-water action, explore the foreshore and enjoy the natural beauty of the Nepean River.

The design also activates the space for a variety of uses with key features including:

  • large open areas,
  • shade structures,
  • a riverside play space with waterplay activities
  • outdoor gym equipment
  • kiosk with outdoor dining
  • a fully fenced inclusive adventure play space,
  • junior cricket oval,
  • plenty of seating
  • functional car park, and
  • BBQ and picnic areas throughout.

An additional 400 trees are set to be planted throughout the precinct to increase Penrith’s green grid, provide natural shade as well as create a shaded link from Penrith’s City Centre to the Nepean River.

Importantly, the design allows for further enhancement including the adaptive reuse of the Old Police Cottage. Council is working to restore this heritage building and bring it to life with a café and restaurant that offers magnificent views of the Nepean River.

The Regatta Park transformation is being jointly funded with $9 million contributed by Penrith City Council and $15 million from the Australian and NSW governments through the Western Sydney City Deal’s Western Parkland City Liveability Program.

Find out more at: penrith.city/regattapark



Regatta Park Playspace survey


CLOSED: This engagement has now concluded. Thank you to all who provided feedback.